Litiumakut - Näin minimoit riskit

Litiumakkujen riskit ja niiden minimointi

Litium- ja litiumioniakut pitävät sisällään suuren vaarapotentiaalin. Ne voivat syttyä tuleen, aiheuttaa kemiallisen reaktion tai pahimmassa tapauksessa räjähtää. Kaikki edellä kuvatut riskit ovat potentiaalisesti vaaraksi myös ympäristölle, ihmisille sekä aineelliselle omaisuudelle. Meidän tuotteiden tehtävänä on minimoida akkujen lataamisesta, varastoinnista sekä testaamisesta aiheutuvat vaaratekijät.


Litiumakkujen turvallinen lataaminen ja varastointi

Litiumakkujen varastointi asettaa uudenlaisen haasteen. Riippumatta siitä onko yrityksesi käytössä pieni vai suuri määrä litiumakkuja, tulee akkujen varastointi ja säilytys hoitaa turvallisella vakuutusyhtiöiden edellyttämällä tavalla. Monet vakuutusyhtiöt suosittavat jo keskitehoisten akkujen kohdalla erityisiä turvatoimia kuten varastointia paloteknisesti rajatussa tilassa. DENIOKSEN akkukaapit ja paloturvakontit tarjoavat sertifioitua palosuojaa niin ulkoisia kuin sisäisiä tulipaloja vastaan, ja takaavat siten optimaalisen turvan akkupaloja vastaan.

Kun litiumioniakkua ladataan tai akku on vioittunut, kasvaa akkupalon riski entisestään. DENIOS SmartStore ja SafeStore-Pro -akkukaappien valvontasensoreiden sekä palontorjuntajärjestelmän ansiosta olet parhaalla tavalla turvattu akkupalon sattuessa. Erityisesti akkujen lataamiseen kehitetyn DENIOS SmartStore-akkukaapin älykkäät ominaisuudet tarjoavat markkinoiden parhaan turvan. 


Litiumakkujen turvallinen kuljettaminen

Litiumakut muodostavat riskin myös niitä kuljetettaessa. Jo pelkkä putoaminen kovalla alustalle saattaa riittää akun vaurioitumiseen ja akun kennojen hajoamiseen. Tästä saattaa seurata nopeasti akun oikosulku ja sen syttyminen tuleen. Siksi ei ole ihme, että kansainvälisessä lainsäädännössä litiumakut luetaan vaaralliseksi materiaaliksi, joka asettaa vaatimuksia niiden kuljetusta kohtaan.

Kuljetusten turvaamiseksi löydät verkkokaupastamme erityisiä litiumakkujen kuljettamiseen suunniteltuja kuljetuslaatikoita sekä  -astioita. Kuljetuslaatikot suojaavat akkuja putoamiselta sekä kuljetuksen aikaisilta kolhuilta. Lisäksi kuljetuslaatikot on täytetty palontorjunta-aine PyroBubblesilla®, jotka tukahduttavat mahdollisen akkupalon ja estävät sen leviämisen.

Viallisten, vaurioituneiden tai muuten riskialttiiden akkujen kuljettamisessa tulee olla erityisen tarkka. Tällaisten akkujen kuljettamiseen tulee käyttää pakkausluokka 1 tai 2 mukaista ja käyttöön hyväksyttyä kuljetusastiaa tai -laatikkoa. Löydät valikoimastamme tuotteet myös tällaisten tilanteiden varalle.


Ratkaisut litiumakkujen testaamiseen


Asiantuntemus

Turvallisempaan työympäristöön tähtäävien tuotteiden valmistajana ja kansainvälisesti toimivana vaarallisten aineiden sekä palosuojauksen asiantuntijana, me DENIOKSELLA annamme yli 30 vuotisen osaamisemme sinun käyttöösi. Toimiessasi yhteistyössä kanssamme, voit olla varma, että teemme kaikkemme sinun työympäristösi turvaamiseksi.