DENSORB imetystarvike

DENSORB-imeytystarvikkeiden oikeaoppinen käyttö

Pienet vuodot ja roiskeet ovat arkipäivää työskenneltäessä kemikaalien tai öljyn kanssa. Yhtälailla arkipäivää pitäisi siis olla vuotaneiden nesteiden oikeaoppinen imeyttäminen, sillä se on suoraan yhteydessä työturvallisuuteen, työpaikan siisteyteen kuin myös ympäristönsuojeluun. Tarpeesta riippuen imeyttämiseen on olemassa myös järkevämpiä ratkaisuja kuin perinteisesti käytetyt imeytysaineet.

 

 


5 syytä valita DENSORB-imeytystuote

1. Minimoi sotkut - säästä aikaa

Perinteisen imeytysgranulaatin käytöstä syntyy likaa ja pölyä, jonka puhdistamiseen kuluu aikaa. DENSORB-imeytystuotteet sen sijaan eivät synnytä sotkua, mutta tarjoavat saman imeytystehon. Ne on myös helppo heittää käytön jälkeen jäteastiaan ja korvata uudella jos käyttötarve on jatkuva.

2. Vaivattomampi käsitellä ja kuljettaa

Imeytystuotteet painavat vähemmän kuin imeytysaineet, joten säästät rahtikuluissa. Lisäksi kevyemmät pakkaukset ovat miellyttävämpiä käsitellä.

3. Halvempi hävittää

Saatat myös säästää käytettyjen tuotteiden jätekuljetuksista, koska imeytystuotteet ovat imeytysainetta kevyempiä.

4. Optimaalinen käytettävyys eri tilanteissa

Oikea imeytystuote oikeassa paikassa. Imeytystuotteita on saatavilla useassa eri muodossa ja pakkauskoossa. Valitse rulla, arkki, puomi tai tyyny tarpeesi mukaan. Jos imeytystarvikkeiden käyttötarve ei ole jatkuvaa, voi valmiiksi koottu vuodontorjuntapakkaus olla järkevin ratkaisu.

5. Parasta turvallisuutta

Valikoimastamme löydät oikeat imeytystuoteet eri aineille ja vältät mahdollisesti vaaralliset kemikaaliset reaktiot.


Vuodontorjuntasuunnitelma - 10 askelta turvallisempaan työskentelyyn

Tarkista oman työpaikkasi varautumisen taso tutustumalla asiantuntijoidemme laatimaan 10-kohtaiseen vuodontorjuntasuunnitelmaan. 

Lataa ilmaiseksi tästä:

Lataa PDF

HUOM! Kyseessä on esimerkki vuodontorjuntasuunnitelmasta. Laadi aina oma vuodontorjuntasuunnitelmasi, jossa huomiodaan kohteen erityispiirteet, kuten käytössä olevat aineet sekä niiden määrät.

 

 

 


Kuinka käytät imeytystarvikkeita tehokkaasti?

Riippumatta siitä miten vuoto syntyy, on siihen reagoitava. DENSORB imeytystuotteet soveltuvat niin pienien roiskeiden imeyttämiseen kuin isompien vuotojen torjuntaan. Lisäksi osa etenkin öljynimeytysmatto on erinomainen ratkaisu lattiapintojen suojaamiseen koneiden huoltojen yhteydessä tai jatkuvaan käyttöön vuotoherkkien koneiden ympärillä ja alla.

Miten imeytystarvikkeet tulee säilyttää?

Vuodontorjuntapakkaus öljylle

Imeytystarvikkeiden oikeaoppisesta säilyttämisestä kysytään meiltä usein. Tärkeintä on suojata imeytystarvikkeet jatkuvalta UV-säteilyltä (auringonvalo) sekä varastoida ne kuivassa paikassa. Varastointilämpötilalla ei juurikaan ole merkitystä imeytystarvikkeiden osalta, kunhan lämpötilaa pysyy alle 170 celsiusasteessa, joka on tuotteiden sulamislämpötila. Sen sijaan on tärkeä huomioida, että öljynimeytykseen tarkoitettuja (DENSORB Oil) imeytystarvikkeita ei tule varastoida yhdessä Universal- tai Special-sarjan tuotteiden kanssa. Yhteisvarastointi saattaa heikentää esimerkiksi öljynimeytysmaton kykyä hylkiä vettä.

Imeytystarvikkeet säilyvät toimintakuntoisina lähes ikuisesti kunhan edellä mainitut asiat huomioidaan varastoinnissa.

 

Varaudu hätätilanteisiin kätevillä vuodontorjuntapakkauksilla, jotka pitävät sisällään kaiken tarvittavan:

DENSORB Oil | DENSORB Universal | DENSORB Special

Miten hävitän käytetyt imeytystarvikkeet oikein?

Imeytystarvikkeet eivät ole itsessään turvallisuusriski. Sen sijaan sellainen saattaa olla esimerkiksi imeytysarkkiin imeytetty kemikaali tai vaikkapa bensiini. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että imeytystarvike omaksuu siihen imeytetyn nesteen ominaisuudet. Jos esimerkiksi imeytettävä neste on helposti syttyvää, tulee myös imeyttämiseen käytettyä imeytystarviketta käsitellä hävitettäessä helposti syttyvänä materiaalina. Yleisesti voidaan todeta, että käytetty imeytystarvike tulee hävittää samalla tavalla kuin siihen imeytetty neste olisi hävitetty. Esimerkiksi öljyinen imeytysmatto tulisi hävittää samalla tavalla kuin jäteöljy.


Optimoitu tuotevalikoima eri tarpeisiin

DENSORB imeytystarvikkeiden tuotesarjat on suunniteltu vastaamaan erilaisten aineiden ja käyttökohteiden mukanaan tuomiin haasteisiin. Valikoimasta löydät juuri itsellesi sopivat imeytystarvikkeet riippumatta siitä mitä imeytät ja missä imeytät.


DENSORB tuottteet

Alta löydät läpileikkauksen DENSORB tuotevalikoimaan kuuluvista tuotteista. Linkkejä klikkaamalla pääset tutustumaan tarkemmin esimerkiksi DENSORB Oil -tuotesarjan öljynimeytysmattoihin.

DENSORB Rollen

DENSORB imeytysmatto rullatavarana

Soveltuu erinomaisesti isompien lattiapintojen suojaamiseen esimerkiksi vuotoherkkien koneiden ympärillä tai jos imeytystarvikkeiden käyttötarve on muuten suuri. Imeytysmattoa on saatavana eri leveyksillä, jolloin löydät omaan tarpeeseesi optimaaliseen koon. Matoissa on  perforoinnit pitkittäis- ja leveyssuuntaisesti, jolloin sopivan kokoisen tai pituisen palan repäiseminen on helppoa, eikä mattoa mene siten hukkaan.

Öljynimeytysmatto | Imeytysmatto Universal | Imeytysmatto Special

 

 

Imeytysarkki

DENSORB Imeytysmattoarkit

Imeytysarkkia voi hyödyntää moneen eri tarpeeseen, niin huolto- tai asennustöiden yhteydessä, kuin myös pientojen pyyhintään tai pintojen suojana esimerkiksi astioiden alla niitä täytettäessä. Luonnollisesti niitä voi käyttää myös vuotaneen nesteen imeyttämiseen vahingon sattuessa. Kompaktit imeytysarkit mahtuvat säilytettäväksi pieneen tilaan, ovat nopeasti käytettävissä eikä materiaalia mene hukkaan. 

Arkit on perforoitu, jolloin niistä on helpompi repäistä vielä pienempi palanen esimerkiksi yksittäisen nestetipan imeyttämiseen. Et tuhlaa materiaalia ja säästät siten kustannuksissa!

Öljynimeytysarkit | Imeytysarkit Universal | Imeytysarkit Special

DENSORB imeytyspuomi

DENSORB Imeytyspuomit

Imeytyspuomi on korvaamaton apu vuotojen rajaamiseen. Niillä on suuri imukapasiteetti painoonsa nähden ja taipuisina ne ovat joustavasti käytettävissä eri paikoissa, myös ahtaissa nurkkauksissa tai koneiden alla. Imeytyspuomi estää nestettä leviämästä laajemmalle alueelle ja samalla sitoo nesteen itseensä.

Öljynimeytyspuomi | Imeytyspuomi Universal | Imeytyspuomi Special

Tutustu koko DENSORB-valikoimaan

Lisäksi löydät verkkokaupastamme kattavan valikoiman muita käytännöllisiä imeytystuotteita, kuten imeytystyynyjä, imeytysharsoja ja öljynkeräyskuutioita. Valikoimaamme kuuluu myös valmiita vuodontorjuntapakkauksia useassa eri koossa. Valmiiksi koottu vuodontorjuntapakkaus sisältää erilaisia imeytystarvikkeita, joilla torjuta tehokkaasti nestevuodot onnettomuuden sattuessa.

Verkkokauppaan


Eri DENSORB laadut

Mitä korkeampi kulutuksenkesto, sitä voimakkaampaa rasitusta tuote kestää pitkäaikaisessa käytössä. Riippuen käyttökohteesta ja -tarkoituksesta, voidaan valinta tehdä normaalin tai erikoisvahvan kulutuksenkeston väliltä. DENSORB imeytysmattoa ja imeytysarkkeja ovat saatavilla neljässä eri laadussa, jotka eroavat toisistaan rakenteessa:

 

 

DENSORB Economy Single

ECONOMY SINGLE

Soveltuu useimpiin päivittäisiin imeytystarpeisiin tuotanto- ja korjaamotiloissa. 

Erittäin imukykyinen imeytystuote polypropeenia, molemmilla puolilla avoin hienokuiturakenne vuotavien nesteiden nopeaan imeytykseen. Soveltuu hyvin esimerkiksi huolto-, puhdistus- ja korjaustöihin. Saatavilla niin imetysmattona kuin imeytysarkkina. 

 

 

DENSORB Economy Double

ECONOMY DOUBLE

Kestää kulutusta ja hankausta, myös yleiseen käyttöön tuotannossa ja korjaamoissa.

Erittäin imukykyinen, lisänä kestävä ja nukkaamaton suojakerros pitkäaikaista käyttöä varten. Soveltuu myös lattiapintojen suojaksi esimerkiksi vuotoherkkien koneiden viereen. Saatavilla niin imeytysmattona kuin valmiiksi leikattuina arkkeina.

DENSORB Economy Triple

ECONOMY TRIPLE

Erinomainen lattioiden suojaamiseen sekä työpenkkien ja -tasojen pysyvänä alustana.

Suuri mekaaninen kestävyys takaa pitkän käyttöiän ja mahdollistaa päällä kävelyn ja yli ajamisen esimerkiksi trukilla. Ylä- ja alapinnassa kulutusta kestävä, nukkaamaton suojakerros. Nukkaamattomana  ihanteellinen herkkiin käyttökohteisiin ja helposti likaantuville pinnoille. Saatavilla imeytysmattona (rullat) ja valmiiksi leikattuina imeytysarkkeina.

DENSORB Premium Triple

PREMIUM TRIPLE

Maksimaalista imukykyä ja kulutuksenkestoa, vaativimpiin käyttöympäristöihin.

Erittäin imukykyinen imeytystuote, jonka kulutusta kestävä ja nukkaamaton pinta sekä molemminpuolinen vahvistus varmistavat maksimaalisen repäisy- ja hankauslujuuden sekä täyttävät kovimmatkin puhtauteen kohdistuvat vaatimukset. Saatavilla rullatavarana sekä valmiina imeytysarkkeina.


Mikä tuote sopii käytössäni oleville aineille?


Vuoden 2020 DENSORB-esite

DENSORB-esite

Suojaa ympäristöä – säästä kuluissa. Valitse tehokkaat DENSORB-imeytystarvikkeet.

Vahingon sattuessa DENSORB-imeyttäjät auttavat sinua estämään vakavammat seuraukset. Ajoissa aloitettu vuodon rajaaminen sekä tehokas imeyttäminen estävät ihmisiin, ympäristöön tai omaisuuteen kohdistuvat vauriot.  Uudesta vuoden 2020 DENSORB-esitteestä löydät kattavan valikoiman erinomaisia imeytystarvikkeita sekä monia hyödyllisiä apuvälineitä vuodontorjuntaan. Olemme lisänneet tuotevalikoimaamme myös monia hyödyllisiä uutuksia, jotka takaavat entistä turvallisemman työskentelyn kemikaalien kanssa.

Selaa tästä

 

 


Apua valintaan? Autamme mielellämme!

Haluatko lisää neuvoja imeytystarvikkeiden käyttöön tai valintaan liittyen? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme puhelimitse, sähköpostilla tai verkkosivujen chatin välityksellä.